fbpx

Facebook

Instagram

42 70 23 70

Send mail

Book online

Allergier og fobier

Allergier og fobier

Døjer du med allergi eller har en fobi, og du har på prøvet alt, men det vender tilbage igen og igen?
Har du tænkt på, at der kan ligge noget følelsesmæssigt bag?

Allergier og fobier – en udfordring for mange

Allergier og fobier kan være en stor udfordring for mange mennesker. Allergier opstår, når kroppen reagerer på noget, du har indtaget eller rørt ved, dette kan forårsage alt fra en mild kløe til livstruende anafylaktisk shock.
Fobier er en frygtreaktion, der udløses af tidligere traumatiske oplevelser. En fobi kan resultere i alt fra mild angst til en invaliderende tilstand, der kan begrænse ens liv.

Allergi

Allergi handler om, at undgå noget som kroppen husker som farligt.

Allergi er en overreaktion i kroppens immunforsvar.

Det, du er allergisk over for, er som sådan ikke farligt, men kroppen husker det som noget farligt, fordi du tidligere har været udsat for en ubehagelig situation eller et traume, hvor allergenet var til stede. Derfor bliver allergenet din krops advarselslampe for at undgå en lignende situation en anden gang. Dette kan forårsage alt fra en mild kløe til livstruende anafylaktisk shock.

Det vil sige at du, ofte ubevidst, bære på et traume hvor kroppen i traumeøjeblikket f.eks. har registeret græs pollen, hundehår, div. fødevare mm.

For at du kan slippe af med din allergi skal du tilbage til det tidspunkt hvor kroppen registrere allergenet. Følelsesforløsende traumeterapi/EFTMR traumeterapi er en effektiv og skånsom metode til at slippe det traume/ubehaget der ligger bag allergien.

Eksempel på et traume der at udløst en græsallergi

En kvinde er udsat for et overgreb udenfor i noget græs, derfor registrere kroppen at græs er farlig og hun udvikler græsallergi.
I en EFTMR session kommer hun tilbage til traumet og ser det udefra – det er vigtigt at nævne at hun ikke skal ind op genopleve selve overgrebet. Det er fyldte var hun ikke fik sagt fra overfor overgrebsmanden.
Hun fortsætter sessionen med fokus på “ikke at få sagt fra” og mindes en situation som 5-årig, hvor hendes mor rev hende ud af værelset. I situationen protesterer hun højlydt og gør modstand. Hendes mor er meget ophidset og flåede dukken ud af hendes hånd. Den uventede vold fra moderen fik hende til at gå i frys og lukke af.

Som 5-årig dannede kvinden en overbevisning at ” det er farlig at sige fra og gøre modstand” og hendes beslutning for at undgå denne fare var at tie stille og gøre som der bliver sagt.

Traumet fra da kvinden var 5 år skulle forløses så hun kunne danne en ny overbevisning – at det er ikke farligt sige fra og gøre modstand. For at hun kunne slippe den skyld og skam der var forbundet med ikke at få sagt fra i overgrebssituationen. Når det sker slipper græsallergie.

Fobier

Er du bange for:

  • edderkopper
  • at flyve
  • højder
  • mørke
  • åbne pladser
  • små rum
  • vand
  • tale i forsamlinger
  • at blive holdt udenfor
  • eller noget helt andet

Måske ved du ikke, hvor og hvornår det er opstået, men din krop reagerer spontant, når du oplever det, du frygter allermest.

Hvordan opstå en fobi

Fobier er en frygtreaktion, der udløses af tidligere traumatiske oplevelser, der har gjort dig meget bange, hvor du er gået i frys over for noget udefra kommende. Frygtresponsen bliver udløst igen i underbevidstheden, når årsagen/genstanden til vores fobi dukker op i vores liv.

Det kan være en situation, som du selv har oplevet, eller en situation, hvor du har været vidne til, at et andet menneske reagerer med frygt.

Fobi er kroppens ubevidste måde at få dig til at holde dig væk fra et lignende traume ved at skabe en negativ forbindelse til en person, et dyr, en genstand, et insekt eller en bestemt begivenhed.

En forbi kan resultere i alt fra en mild angst til en invaliderende tilstand, der kan begrænse ens liv.

Eksempler på situationer, der kan udløse en fobi, er for eksempel, hvis du helt uventet har fået hovedet under vand og følt, at du druknede, hvilket kan få dig til at blive bange for vand. Eller hvis du er afslappet og tryg, og pludselig skriger din mor op, fordi hun ser en edderkop, kan det ubevidst sætte sig i dit nervesystem, og du overbevises om, at edderkopper er farlige.

Tålmodighed er nøglen til at behandle allergier og fobier

Det er vigtigt at huske på, at det kan tage tid at behandle allergier og fobier, og at resultaterne kan variere fra person til person. Men med hjælp fra følelsesforløsende terapi kan du lære at styre dine reaktioner og forbedre din livskvalitet.

Hvis du lider af allergier eller fobier, kan du kontakte mig så vi sammen kan finde ud af, om følelsesforløsende terapi kan være en passende behandlingsmulighed for dig.