fbpx

Facebook

Instagram

42 70 23 70

Send mail

Book online

Traumeterapi

Traumeterapi – Din vej til heling

Traumeterapi er mere end bare symptombehandling. Det er en metode, der hjælper dig med at forløse den underliggende årsag til dine negative tanker og følelser, der begrænser dig i din hverdag. Når årsagen til de negative tanker og følelser er forløst, vil resultatet er vedvarende.

En session foregår 1:1 enten ved fysisk fremmøde eller online og varer cirka 1½ time pr. gang.

Du er i målgruppen til traumeterapi, måske uden at vide det, når:

Du oplever at have et eller flere af disse negative tanker og følelser:

 • Jeg er ikke værdig, jeg er ikke god nok, jeg bliver ikke regnet med
 • Jeg er ikke attraktiv, jeg er for tyk, jeg er for tynd
 • Jeg er for genert, jeg bliver let skræmt
 • Jeg kan ikke kontrollere mine følelser, jeg bliver let irriteret, jeg er utålmodig
 • Jeg er for dum til det, jeg kan ikke finde ud af det, jeg tør ikke

Eller du lider af (ubevidste) minder om ubehagelige hændelser, så som:

 • Fysisk eller psykisk overgreb i barndommen, seksuelle overgreb
 • Vold i hjemmet, skænderi, slagsmål, skilsmisse
 • Ulykker, operationer, krigstraumer
 • Arbejdes- eller ansættelses konflikter
 • At være vidne til eller oplevet vold

Eller du lider af (kroniske) symptomer, sygdom eller problematisk adfærd, så som:

 • Hovedpine, migræne
 • Kronisk træthed, udbrændthed
 • Depressive symptomer
 • Angst problematikker, PTSD, fobier
 • Gigt, rygsmerter, nakkesmerter eller andre smerter i bevægeapparatet
 • Afhængighed (rygning, alkohol, stoffer, mad eller andre ude-af-kontrol adfærd)

Traumeterapi vil være en fordel for dig

Hvis du lider af nogle af de overnævnte problemer, så vil det helt sikkert være en fordel for dig at begynde med traumeterapi. Disse er alle overbevisninger, følelser og problemer, der kan blokere dig fra at være dit sande jeg og være i stand til at reagerer på en situation på en rolig og passende måde. Måske føler du dig begrænset, hæmmet eller ude af stand til at ændre bestemt adfærd. Måske kan du ikke stoppe med at ryge, spise for meget, eller du holder dig tilbage frem for at sige det, du har på hjertet.
Du sidder måske fast i en ond cirkel af begrænsende overbevisninger og/eller fysiske problemer og smerter. Alle disse er en meget god grund til at vælge traumeterapi så du kan overvinde dem.

Traumeterapi er med til at neutraliserer tidligere oplevelser ved at fjerne de underliggende negative følelser. Du vil opleve, at din mentale sundhed styrkes i takt med, at du får ryddet op i de negative tanker og følelser, der begrænser dig i din hverdag.

Hverdagstraumer

Du kan sikkert genkende nogle af disse negative overbevisninger, som er opstået som følge af ubehagelige situationer, du har oplevet i hverdagen. Det er situationer, som du måske ikke forbinder med traumer, noget du beskriver som “sådan var det jo….” – noget, du inderst inde ønskede, at du havde kunnet sige fra over for. Disse hverdagstraumer sætter sig fast og hæmmer dig i dit voksne liv f.eks. ved at give dig følelsen af ikke at være god nok.  De negative overbevisninger ligger i underbevidstheden og bliver ved med at gentage sig, indtil du ændrer dem.

”Ifølge Bruce H. Lipton Ph.d. er 95% af vores sygdomme udløst af stress.
100% af stress er
udløst af  negative tanker og følelser”

Skab varig forandring og styrk din mentale sundhed med traumeterapi

Følelsesforløsende traumeterapi, er en metode, der har til formål at hjælpe dig med at forløse det ubehag, der er forbundet med en traumatisk oplevelse. Derved vil du opleve, at dit mentale sundhed bliver styrket. Under sessionen anvender jeg EFT tapping og ThetaHealing, begge er blide teknikker, der hjælper med at finde årsagen til dit ubehag. EFT og ThetaHealing bidrager til at berolige dit nervesystem og få din krop til at slappe af. Når dit nervesystem er beroliget, åbnes der mulighed for at komme dybere ned til årsagen til dine følelsesmæssige og fysiske problemer

Før sessionen er du altid velkommen til at ringe og få en helt uforpligtende samtale for at sikre, at traumeterapi er den rette behandling for dig.

Under sessionen fokuserer vi på dit ubehag og de oplevelser, der begrænser dig i din hverdag, med det formål at hjælpe dig med at slappe af og være dig selv. Ved at kombinere dette med EFT tapping og ThetaHealing får din krop mulighed for at slappe af og begynder at åbne op for årsagen til ubehaget, som ofte ligger i det ubevidste sind.

Før, under og efter hver runde i sessionen vil du blive bedt om at vurdere dit ubehag på en skala fra 0-10, hvor 10 er det mest ubehagelige og 0 er ingen ubehag. Dette hjælper med at give et billede af, hvor du befinder dig i processen. Hvis du ikke mærker noget ubehag, er der en grund til det. Kroppen passer på dig og vil ikke blot åbne op for alt, hvad der er sket. Kroppen har brug for mere tid. Det vigtigste er, at du slapper af og ikke føler, at du skal præstere under sessionen.

Sessionen forløber som følger:

 • Du sidder på en stol. Hvis du har smerter ved at sidde på en stol, kan du også lægge dig ned.
 • Du sidder med lukkede øjne som udgangspunkt.
 • Jeg spørger ind til dit ubehag på en skala fra 0-10, mens jeg blidt tapper på din håndkant
 • Derefter tapper jeg på bestemte punkter på hovedet og hænder, hvilket får dit nervesystem til at slappe af.
 • Du er fuldt bevidst og til stede under hele sessionen.
 • Jeg guider dig gennem hele processen og sikrer, at du ikke behøver at genopleve traumet. Du skal se det udefra.
 • Hvis du bliver overvældet af smertefulde følelser, stopper vi op, indtil dit nervesystem igen er roligt.
 • ThetaHealingen bruges til at forløse de negative og begrænsende overbevisninger det der kommer frem.

Omdrejningspunktet i traumeterapi

Omdrejningspunktet i traumeterapi er at arbejde med de følelser, du oplever, samtidig med at din krop er afslappet og du føler dig tryg.

Følelser kan være:

 • Vrede
 • Afmagt
 • svigt
 • en knude i maven
 • spændinger i brystet
 • halsen trækker sig sammen.
 • og mange flere

Ofte hører jeg følgende i min klinik:

“Jeg har været i terapi og har talt om den situation, der satte sig som et traume, men ubehaget og de negative følelser bliver ved med at vende tilbage”

Vi forbinder ofte ikke vores smerte, sygdomme og negative reaktionsmønstre med oplevelser fra vores barndom, og vi kan have svært ved at forstå, hvorfor livet føles så svært og op ad bakke. Eller måske ved vi godt, at vi bærer rundt på en ubehagelig oplevelse, som vi ikke har talt om, fordi den er forbundet med skyld og skam. Selvom du siger til dig selv “sket er sket” og du lægger det bag dig og fortsætter med dit liv, husker din krop det, og den vil forsøge at få det forløst.

Hvis du for eksempel har haft en ubehagelig oplevelse fra din barndom, hvor du blev indlagt uden dine forældre til stede, kan din overbevisning være, at “de mennesker, jeg elsker, forlader/svigter mig”. For at undgå denne ubehagelige følelse beslutter du ubevidst, at mestre situationen ved at tage en beslutning såsom “jeg skal være stærk og klare mig selv”. Denne beslutning vil præge dig gennem hele dit liv. Gentagne gange vil du stå i situationer, hvor de mennesker omkring dig prioriterer anderledes, og følelsen af svigt bliver automatisk aktiveret.

Til forskel fra da vi var små finder vi en logisk forklaring på situationen, og livet fortsætter.

Du kan ikke ændre det, der skete, men du kan ændre din forståelse af situationen, så du ikke længere reagerer følelsesmæssigt på den, som du tidligere gjorde.

Specialisering i traumeterapi – min vej

Jeg er uddannet ergoterapeut og har specialiseret mig i traumeterapi og de underliggende årsager til stress, smerter, angst og sygdomme. For næsten 20 år siden blev min interesse vakt, da jeg selv blev sygemeldt med depression som følge af langvarig stress og mange negative tanker og følelser.

Udadtil fremstod jeg altid som en person, der kunne klare alt, men indeni var jeg usikker og havde en grundlæggende følelse af utilstrækkelighed og behovet for at præstere. Jeg følte, at jeg skulle have styr på alt i mit liv, og da jeg fik min egen familie, mistede jeg overblikket. Jeg begyndte at opleve fysisk smerte i hele min krop, kunne ikke sove og var konstant rastløs på grund af behovet for kontrol. Til sidst blev min krop så stresset, at jeg fik alvorlige migræneanfald og blev sygemeldt med depression. På det tidspunkt forstod jeg ikke, at min stress var udløst af mine negative tanker og følelser.

Jeg har flere alternative uddannelser bag mig. Jeg bruger primært METAsundhed, EFTMRtraumeterapi (Emotional Freedom Techniques og Matrix Reimprinting) og ThetaHealing. METAsundhed er et analyseredskab til at identificere de følelser, du forbinder med dine smerter og sygdomme. EFTMRtraumeterapi og ThetaHealing er terapiformer til at forløse de følelser, der kommer frem i sessionen. Jeg har haft mange tilfredse klienter med forskellige udfordringer, der har formået at give slip på negative tanker og følelser.

Selv i dag kan jeg stadig blive trigget af negative tanker og følelser, men nu ved jeg, hvad der sker, og jeg søger hjælp hos en kollega for at bearbejde årsagen til mit ubehag. Jeg har lært at identificere mine egne negative mønstre og bruger de værktøjer, jeg har lært, til at arbejde med dem. Ved at håndtere mine egne traumer og negative følelser er jeg bedre rustet til at støtte mine klienter og hjælpe dem med at  forløse deres ubehag.
Læse mere under Om mig

Næste skridt – kontakt din traumeterapeut

Hvis du er nysgerrig på, om det, du bærer rundt på, kan stamme fra et traume, er du hjerteligt velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.
Jeg er her for at hjælpe og støtte dig i din personlige udvikling og helingsproces.