fbpx

Facebook

42 70 23 70

Send mail

Book online

Fra PCOS til normale blodprøver

Jeg blev ringet op af Julie (et opdigtet navn), som både grinede og græd over blodprøvesvaret, der viste, at hendes hormonværdier var normale. Det betyder, at hendes kønshormoner er inden for det normale område, og at hun ikke længere har PCOS(polycystisk ovariesyndrom). Dog har hun endnu ikke fået taget en scanning for at dokumentere, om der også er sket ændringer.

Hun har ikke taget p-piller i et år. Hendes menstruationer kommer nu regelmæssigt, og hun oplever kun få smerter den første dag af menstruationen. Efterfølgende mærker hun næsten ingenting. Tidligere kunne hun være sengeliggende i 3-4 dage.

Hun har også haft problemer med forhøjet stofskifte. Ved hendes seneste blodprøve lå hendes stofskifte under referenceværdien. Hun blev dog rådet til at fortsætte med den anbefalede dosis medicin, selvom det viste sig, at hun fik for meget medicin i forhold til hendes stofskifte. Hun skal have taget nye blodprøver for at justere medicinen korrekt.

Lad os gå et år tilbage i tiden.

Julie var langtidssygemeldt på grund af stress og begyndte i traumeterapi forløb hos traumeterapeut Anna Mette. I terapien var den primære behandlingsform EFT Matrix Reimprinting som er en følelsesforløsende teknik. Ud over stress havde hun PCOS, forhøjet stofskifte, inkontinens, søvnløshed, havde brug for minimum 10 timers søvn for at føle sig udhvilet og fysiske smerter. Med udgangspunkt i METAsundhed blev det tydeligt, at følelsen af magtesløshed var grundlæggende og lå bag hendes symptomer.
Du kan læse mere om traumeterapi, EFT Matrix Reimprinting og  METAsundhed

Symptomer på PCOS:

Hun havde alle tre symptomer på PCOS, og nu er to af dem forsvundet:

  1. Én eller begge æggestokke skal være polycystiske – vi har dog endnu ikke de nye scanningsbilleder.
  2. Menstruationsforstyrrelser – typisk ingen eller få menstruationer – hun har nu regelmæssig menstruation og kun få smerter den første dag.
  3. Tegn på overproduktion af mandligt kønshormon – blodprøver viser, at hendes kønshormoner er inden for det normale område.

Hun havde taget meget på, som ofte følger med PCOS, hun har nu tabt sig betydeligt.
Hun fik p-piller som en del af behandlingen for PCOS, stoppede med at tage dem for et år siden.
Julie voksede op med en forælder, der havde narcissistiske træk, og hun blev konstant gjort forkert og skældt ud. Ubevidst var hendes krop konstant i alarmberedskab, fordi hun aldrig vidste, hvornår kritikken ville komme, og den anden forælder greb ikke ind for at hjælpe hende. Læs mere om traume her

Det underliggende for Julies stress:

PCOS – en overproduktion af mandligt kønshormon.

For at overleve valgte hendes krop ubevidst at være “mand” for at være stærk, og dette kan have bidraget til hendes overproduktion af mandlige kønshormoner og udviklingen af PCOS. Det sikreste var at være “mand,” hvis ens familie anså kvinder for at være svage.

Følelserne bag forhøjet stofskifte:

Stofskifteproblemer handler om at føle sig magtesløs, hjælpeløs og ude af stand til at ændre på situationen. Julies liv var præget af magtesløshed 24/7. Hun fik ikke den hjælp, hun havde brug for, og måtte tackle hverdagens udfordringer på egen hånd fra en meget ung alder.

Inkontinens handler om at sætte grænser:

Inkontinens handler om, at hun ikke kunne sætte grænser, og hendes liv blev konstant krænket igen og igen.

Overvægt som beskyttelse:

Overvægt kan have været Julies måde at beskytte sig selv på.

Stress:

Ifølge cellebiolog Bruce Lipton udløses 95 % af sygdomme af stress, og 100 % af stress opstår på baggrund af negative overbevisninger. Julie befandt sig konstant i stressende situationer, hvor hun følte sig magtesløs, overlevelsespresset var konstant, og hun følte, at der ikke var nogen hjælp at få. Til sidst blev hendes krop så overbelastet, at hun udviklede stress og blev nødt til at sygemelde sig.

Læs mere om PCOS

Kan det virkelig passe, at PCOS’en er blevet kureret?

Som det citeres fra artiklen: “Sygdommen er forbundet med overproduktion af mandligt kønshormon fra æggestokkene. Man ved dog ikke præcis, hvorfor denne forstyrrelse opstår,” siger læge Julie Juul Jørgensen.

Det er interessant at læse, at lægerne ikke præcist ved, hvorfor PCOS opstår. Hvordan kan det så være, at Julie har opnået normale hormonværdier og regelmæssig menstruation efter et intensivt forløb med følelsesmæssig terapi?

Det er bemærkelsesværdigt, hvor langt Julie er kommet ved at arbejde intensivt med sig selv mellem terapisessionerne. Hver gang hun har bearbejdet et traume eller en årsag til hendes ubehag, tog hun fat på det næste lag af negative følelser og begrænsende overbevisninger, der dukkede op.

I takt med at Julie frigjorde de forskellige lag, blev hun gladere og mere selvsikker i forhold til at sætte grænser. Faktisk begyndte hendes feminine side at træde mere i karakter – nu følte hun sig tryg som kvinde. Hun sover om natten, og er frisk og udhvilet efter 7 timers søvn.

Døjer du også med PCOS eller noget andet der begrænser dig i den hverdag, og ønsker at slippe af med det.

Så er du hjertelig velkommen til at kontakte Traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl for en uforpligtende samtale.

Fra PCOS til normale blodprøver
Traumeterapeut Anna Mette - Hjælper dig med at slippe angst, omsorgstræthed, stress og smerter
Om Anna Mette Strøm Dahl

Indlægget er skrevet af traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl, som specialiserer sig i følelsesforløsende traumeterapi. Hun har tidligere arbejdet i næsten 20 år som ergoterapeut inden for voksenpsykiatrien, både inden for social- og sygehuspsykiatrien. I løbet af denne tid har hun sideløbende uddannet sig som traumeterapeut. I dag har hun sin egen klinik, hvor hun modtager klienter både fysisk og online. Derudover afholder hun kurser i EFT.

Felt