fbpx

Facebook

42 70 23 70

Send mail

Book online

Allergier – en kropsreaktion på tidligere traumer

Oplever du nogle af disse symptomer:

at du nyser?
din næsen løber?
dine øjne klør?
dine øjne løber i vand?
du er træt og uoplagt?

Du har prøvet alt men allergien vender tilbage.

Allergier – hjælper dig med at undgå potentielle farer

Var du klar over, at allergi er en overreaktion i kroppens immunforsvar. Når det kommer til allergier, er det vigtigt at forstå, at kroppen opfatter nogle allergener som farlige, selvom de normalt ikke udgør nogen fare. Dette er en mekanisme, der hjælper dig med at undgå potentielle farer. Oftest er det tidligere traumer eller negative oplevelser, som kroppen associerer med specifikke allergener. Derfor fungerer allergenet som en advarselslampe for at undgå lignende situationer i fremtiden.

Det betyder, at du ofte ubevidst bærer rundt på et traume, hvor kroppen i traumets øjeblik registrerede græs-pollen, hundehår, forskellige fødevarer, osv.

For at slippe af med din allergi skal du vende tilbage til det tidspunkt, hvor kroppen registrerede græs-pollen, hundehår, forskellige fødevarer, osv. Følelsesforløsende traumeterapi terapi kan hjælpe dig med at frigøre dig fra disse negative associationer og reducere din krops reaktion på allergener.
Ved at arbejde med disse traumer kan du potentielt mindske eller eliminere dine allergiske reaktioner.

Eksempel på et traume, der udløste en græsallergi.

En kvinde, der blev udsat for et overgreb på en græsplæne. Kroppen registrerede græs som farligt, og hun udviklede græsallergi.

I en EFTMRtraumeterapi session vender hun tilbage til traumet og ser det udefra – hun genoplever ikke selve overgrebet. Det, der fyldte i situationen, var, at hun ikke sagde fra overfor overgrebsmanden.

Hun fortsætter sessionen med fokus på “ikke at få sagt fra” og mindes en situation som 5-årig, hvor hendes mor rev hende ud af værelset. I situationen protesterer hun højlydt og gør modstand. Hendes mor er meget ophidset og flåede dukken ud af hendes hånd. Den uventede vold fra moderen fik hende til at gå i frys og lukke af.

Som 5-årig udviklede kvinden en overbevisning om, at “det er farligt at sige fra og gøre modstand,” og hendes beslutning var ”at tie stille og adlyde” for at undgå fare.

Traumet fra hendes 5-årige selv skulle forløses for at danne en ny overbevisning – at det ikke er farligt at sige fra og gøre modstand. Dette ville hjælpe hende med at give slip på den skyld og skam, der var forbundet med ikke at sige fra under overgrebet. Når dette sker, forsvinder græsallergien.

Nysgerrig på hvordan du kan slippe din allergi med følelsesforløsende traumeterapi.

Så er du hjertelig velkommen til at kontakte Traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl for en uforpligtende samtale.

Allergi behandling i Skive
Traumeterapeut Anna Mette - Hjælper dig med at slippe angst, omsorgstræthed, stress og smerter
Om Anna Mette Strøm Dahl

Indlægget er skrevet af traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl, som specialiserer sig i følelsesforløsende traumeterapi. Hun har tidligere arbejdet i næsten 20 år som ergoterapeut inden for voksenpsykiatrien, både inden for social- og sygehuspsykiatrien. I løbet af denne tid har hun sideløbende uddannet sig som traumeterapeut. I dag har hun sin egen klinik, hvor hun modtager klienter både fysisk og online. Derudover afholder hun kurser i EFT.

Felt