fbpx

Facebook

42 70 23 70

Send mail

Book online

Hvorfor oplever jeg gentagen stress?

Oplever du gentagende stress? Det kan ofte skyldes, at du ikke har taget fat på årsagen til din stress i første omgang. Måske føler du, at du ikke kan nå alt, er ikke dygtig nok og bange for at miste overblikket. Du bruger dine weekender til at genoplade, men snart er det ikke nok, og du længes efter ferien. Dine grænser bliver overskredet, fordi du ikke siger fra.

Det er vigtigt at være opmærksom på dine negative tanker og overbevisninger om dig selv for at finde årsagen til stress. Når du har følelsen af, at du ikke er gode nok, at du svigter andre, eller at du ikke har styr på tingene, skal du gå tilbage til det tidspunkt, hvor disse tanker opstod. Du kan læse mere om stress og udbrændthed for yderligere information.

 

Måske genkender du nogle af disse eksempler på negative tanker og overbevisninger:

“Jeg har svært ved at sige fra, når jeg har for mange arbejdsopgaver, for hvis jeg siger fra, vil det gå ud over de andre, eller det betyder, at jeg ikke er dygtig nok.”

“Jeg har mistet overblikket, men i morgen vil jeg have tid til at få styr på det, så jeg behøver ikke involvere andre.”

“Det er altid mig, der har ansvaret for at få tingene gjort, og de andre forventer, at jeg har styr på alt, for det plejer jeg.”

“Jeg har fortalt min leder, at jeg har svært ved at nå mit arbejde, men der sker ikke noget.”

“Jeg kan ikke få mig selv til at gå til den aftalte tid, når en person åbner op om noget, der fylder meget i deres liv.”

Følelsen af ikke at have styr på tingene eller følelsen af at blive svigtet stammer ofte fra en tid, før du var 6-7 år gamle, hvor du har oplevet lignende situationer. De negative tanker stresser din krop konstant, fordi du ikke får dem løst.

EFTMR-traumeterapi er en effektiv og skånsom metode til at forløse årsagen til din stress, fordi der hele tiden er fokus på at der er ro på dit nervesystem under behandlingen.

Du er hjerteligt velkommen til at skrive hvis du spørgsmål eller book en tid til en uforpligtende samtale.

Stress behandling i Skive
Traumeterapeut Anna Mette - Hjælper dig med at slippe angst, omsorgstræthed, stress og smerter
Om Anna Mette Strøm Dahl

Indlægget er skrevet af traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl, som specialiserer sig i følelsesforløsende traumeterapi. Hun har tidligere arbejdet i næsten 20 år som ergoterapeut inden for voksenpsykiatrien, både inden for social- og sygehuspsykiatrien. I løbet af denne tid har hun sideløbende uddannet sig som traumeterapeut. I dag har hun sin egen klinik, hvor hun modtager klienter både fysisk og online. Derudover afholder hun kurser i EFT.

Felt