fbpx

Facebook

Instagram

42 70 23 70

Send mail

Book online

Slip de roller, der begrænser DIG!

Er du mors pige eller fars dreng – hvad betyder det for dig op gennem dit liv?

Er det en rolle der begrænser dig?

”Hvad tænker de andre?” kan være en tanke, der begrænser dig i at gøre det, du inderst inde har lyst til. Måske har du lyst til at sige lige det du mener. Sige nej til det du ikke har lyst til eller bare det at gå i noget mere spraglede tøj, men du lader være for ikke at vække opsigt.

Hvilken roller har du og er der noget, som du ønsker, IKKE skal tiltrække opmærksomhed?
Hvilken rolle holder dig tilbage for at kunne blive/gøre, som dit autentiske jeg ønsker?

Tænk dig, at den pæne pige/artige dreng ”bare” er en rolle du har indtaget på et tidspunkt. En rolle er f.eks. det man allerhelst skulle være for at gøre sin mor eller far glad.

Hvad skulle du især være for at gøre din mor eller far glad?

Du kan også spørge dig selv, hvad var det værste du kunne være som barn, hvad kunne dine forældre mindst lide, at du var?

Prøv at være opmærksom på, hvordan det er at tage den rolle på sig. Måske kan du mærke den rolle du har taget på dig, og hvordan den føles at have på. Rollen kan være som en gammel frakke, du tager på dig, en frakke der beskytter dig der, hvor du føler dig tryg.

Få dine forældres opmærksomhed

F.eks. Du har som lille fundet ud af at for at få mors opmærksomhed og kærlighed kunne du gøre hende glad ved at være den hjælpsomme pige/dreng. Det kan være, at du som 4-årige er blevet storesøster eller storebror, og mor ikke giver dig den samme omsorg, som du er vant til. Din hjerne er ikke så udviklet endnu, at den kan forstå, hvorfor mor har ændret sig. I stedet for danner du en overbevisning om, at mor ikke elsker mig og tager en beslutning om, at jeg må være dygtig og hjælpe mor. Alt det her sker fuldstændig UBEVIDST, men det har sat sig i din krop og den husker ubehaget.

Din mestring

Beslutningen bliver din mestring for ubevidst at undgå at komme tilbage til ubehaget, hvor du ikke fik den omsorg, som du havde brug for.

Denne mestring kommer til at følge dig igennem livet. Du vælger måske et arbejde, hvor du skal give andre omsorg, fordi du ubevidst husker, hvor ubehageligt det var ikke at få omsorg. Men ofte glemmer du selv at få omsorg. Du bliver rigtig god til dit arbejde, men har svært ved at sætte grænser, når andre har brug for dig. Derved er der en risiko for, at du brænder ud og f.eks. oplever omsorgstræthed.

Så hvad vil der ske, hvis du tager denne velkendte gamle frakke af og krævede, at det er dig, der får omsorg, opmærksomhed, kærlighed og bliver værdsat osv osv osv …

Føler du dig udmattet af konstant at måtte gøre noget for andres skyld? Mens der ikke er nogen, der tager hensyn til dine egne behov? Måske er du fanget i en situation, hvor din rolle ikke er hensigtsmæssig. Vi påtager os alle sammen roller i livet. Fx den morsomme person, den fornuftige, den kontrollerende eller den omsorgsfulde.

Så længe vi har det godt med vores roller, udgør det ingen problemer. Dog, når vi fortsætter med at gentage de samme adfærdsmønstre, selvom vores inderste ønsker noget andet, er det på høje tid at frigøre os fra denne rolle.

Lyn frakken op, tag den af og føl, hvordan det føles at være uden den!

Men hvordan kan jeg slippe de uhensigtsmæssige roller?

Jeg kan hjælpe dig med at ændre dine uhensigtsmæssige roller, så du kan være dit autentiske jeg, hvor du ikke begrænser dig selv i frygt for at blive gjort forkert.

Få professionel hjælp til at slippe din uhensigtsmæssige roller.

Det du kan ændre, er hvordan du reagerer og derved ikke bliver ramt af omsorgstræthed.
Hvordan jeg arbejder med at forløse de begrænsende roller, kan du læse mere om under traumeterapi.

Du er hjertelig velkommen til at kontakte Traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl på 42702370 til en uforpligtende samtale omkring dine uhensigtsmæssige roller.

Slip de roller der begrænser dig. Traumeterapi i Skive
Traumeterapeut Anna Mette - Hjælper dig med at slippe angst, omsorgstræthed, stress og smerter
Om Anna Mette Strøm Dahl

Indlægget er skrevet af traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl, som specialiserer sig i følelsesforløsende traumeterapi. Hun har tidligere arbejdet i næsten 20 år som ergoterapeut inden for voksenpsykiatrien, både inden for social- og sygehuspsykiatrien. I løbet af denne tid har hun sideløbende uddannet sig som traumeterapeut. I dag har hun sin egen klinik, hvor hun modtager klienter både fysisk og online. Derudover afholder hun kurser i EFT.

Felt